„Флоримекс България” ЕООД притежава над 20-годишен опит в своята сфера от дейности. Ние сме сред най-големите производители и търговци на декоративна растителност в България.

Нашата амбиция е да осигуряваме най-добри възможности за бизнес и дълги партньорски отношения в търговията с декоративни растения и градински аксесоари. В изграждането на зелени площи от различен тип сме доказали своите възможности чрез изпълнението на емблематични обекти в гр. София и страната.

Производство и търговия с декоративни растения и градински стоки.

  • Производствената база на „Флоримекс България” ЕООД е ситуирана в гр. Септември и разполага с над 120 декара площи и оранжерия. Произвеждаме и предлагаме растителни видове с високи декоративни качества и гарантирана издръжливост при нашите климатични условия: декоративни видове и сортове иглолистни и широколистни дървета, храсти, цъфтящи и др.; едроразмерни растения. В последните години нараства нашето желание и готовност да предлагаме продукцията си и на международния пазар.

Производствен разсадник >>

  • Главният офис на компанията е в София, където е и нашата търговска зона – градински център „Флоримекс”. Тук поддържаме изключително разнообразие от растения и артикули за градината от български и чуждестранни компании. Фирмата е директен вносител и има дългогогодишни контакти с производители на декоративни растения и градински аксесоари и осъществява директен внос от Германия, Унгария, Италия, Белгия, Полша и други европейски страни, вкл. по поръчки на клиенти. Доставяме до различни части на страната.
    Градински център >>

Проектиране и изграждане на зелени площи.

Отделът за проектиране във фирмата изготвя и реализира ландшафтни проекти, включващи оформление с растения, затревяване, изграждане на архитектурни и паркови елементи – настилки, мебели, поливни системи и градинско осветление, интериорно озеленяване. Благодарение на натрупания практически опит още в процеса на проектиране се отчитат технологичните особености на изграждане и поддържане на зелени площи. Имаме готовност за прилагане на нови материали и технологии по желание на клиента.
Галерия – изпълнени обекти >>

  • Изпълняване всички услуги свързани със съгласуване на проекти в Дирекция “Зелeна система” или общинските служби – благоустройствени проекти в инвестиционното проектиране, експертни оценки и др.
  • Специализира ли сме се в изпълнението на покривно озеленяване от различни типове, в които използваме субстрати и растения, които са произведени от нас.
    Галерия – покривно озеленяване >>